Hjem / Casino / Spilleregler / Blackjack Regler

Blackjack Regler

Blackjack reglerBlackjack regler er forholdvis simple – det gælder om at slå dealeren. Kort fortalt går selve spillet ud på at komme så tæt på 21 som muligt – kommer man over 21 vil man lave et “bust” og dermed tabe. Dette gælder både for spilleren og for dealeren. I BlackJack er der en dealer som fungerer som ens modstander. Dealeren starter med at deale 2 kort til sig selv (Det ene kort har du muligheden for at se, og det andet kort ligger med bagsiden opad), samt 2 kort til dig. Når du har modtaget dine 2 første kort skal du tage stilling til om du vil stå (Stand) eller have yderligere et kort (Hit). Du skal nu sørge for at slå dealeren ved at enten at få blackjack (21), få flere point end dealeren, eller få dealeren til at buste ved at han får flere point end 21.

Efter man er kommet så tæt på 21, som man nu syntes man kan, er det dealerens tur til at forsøge at få et højere antal point end dig. Dealeren trækker et kort, og han skal blive ved med at trække et kort, indtil han har 17 eller derover. Han må ikke stoppe hvis hans samlede point antal er under 17. Når dealerens kortværdi overstiger 16 er han tvunget til at stoppe. Den som nu er tættest på at have blackjack (21) vinder runden. Hvis både spiller og dealer har samme antal point får man sit indskud tilbage. Blackjack regler går altså kort fortalt ud på at komme så tæt på 21 som muligt, og derfor kaldes spilles også populært “21”.

Kortene som anvendes i blackjack har alle en point værdi. Kort fra 2 til 10 giver det antal point som kortet viser (6 giver 6 point osv). Alle billedkort (Knægt, dame og konge) giver 10 point, og et Es kan anvendes  som  1 eller 11.

Hvordan spiller man blackjack?

Dealeren deler kort ud fra en boks, som indeholder 1 til 4 forskellige spil kort. Før der uddeles kort skal spillerne placere deres bet, dette gøres ved at klikke på det antal penge som man ønsker at bette. Så snart dette er gjort, skal man klikke på den knap som hedder deal, og derefter starter spillet.

Når uddelingen er kort er begyndt, må du ikke længere ændre dine bets. Under spillet kan der dog opstå flere muligheder for dig, disse er: Double Downs, Splits og Insurance.

Double Down

Hvis du vælger at benytte dig at double down, vil din indsats blive fordoblet, og du vil kun modtaget et yderligere kort.

Split

Dette forekommer hvis de første 2 kort som du modtager fra dealeren er ens. Ved at lave et split deler du din originale hånd og i to seperate hænder. Hver hånd ledsages af en indsats som er det samme som dit originale bet.

Insurance

Hvis det første kort som dealeren trækker er et Es vil du blive tilbudt “inusrance” (Forsikring). En Insurrance er et ekstra bet, hvor du better på om dealeren får blackjack ved hjælp af hans 2 første kort.

Efter kortene er delt ud får du helt automatisk information om hvilke 3 muligheder du kan anvende. Hvis det f.eks er en mulighed for dig at lave et split, så vil en ”SPLIT” knappe poppe op på skærmen, og du kan herefter tage stilling til om du ønsker at benytte muligheden

Blackjack regler – sådan findes vinderen

Der kan findes en vinder enten i løbet af spillet, eller når både spilleren og dealeren har modtaget deres kort. I løbet af spillet findes vinderen, hvis den ene part får en højere pointværdi end 21 og dermed laver et bust. Sker dette ikke, findes vinderen efter spiller og dealer har modtaget sine kort, og den person der er tættest på 21 vinder spillet. Så snart der er fundet en vinder, kan en ny runde begynde.

Blackjack regler kan godt virke lidt uoverskueligt første gang man læser dem, men når man først har prøvet blot at spille et par enkelte hænder vil man hurtigt finde ud af at dette spil er virkelig nemt at gå til. Du kan øve dig i at spille i vores gratis spil sektion.

Se også

Spil Gratis Video Poker

Video Poker Regler

Første gang man skal spille Video Poker, kan man godt få på fornemmelsen at det …