Hjem / Information / Gevinster og Skat

Gevinster og Skat

Når man spiller online så går man jo naturligvis altid efter den store gevinst, men hvad skal man egentlig gøre hvis man går hen og vinder? Kommer skattefar og kræver noget af gevinsten, og hvorfor er det egentlig at man skal indtaste sine NemID oplysninger når man gerne vil spille?

Gevinster og skat

Som udgangspunkt er gevinster vundet på spillesteder der har en licens under spillemyndigheden ikke skattepligtige. Det betyder altså at du kan få den fulde gevinst udbetalt uden at skulle betale noget af denne i skat. Årsagen til dette er at spilleudbydere som har licens til at operere i Danmark betaler skat via deres licens, og derfor skal der ikke betales skat af de gevinster som spillerne måtte have.

Spiller man omvendt hos en spilleudbyder som ikke har licens i Danmark så vil man kunne risikere at skulle betale skat af sine gevinster. Vi anbefaler derfor kraftigt, at man kun benytter spilleudbydere som har denne licens.

NemID og online spil

Når du spiller online vil du hurtigt opdage at du skal bruge NemID for at kunne logge ind på din spillerkonto. Når du ligger ind med NemID skal du bruge dit brugernavn eller cpr nummer samt en selvvalgt kode. Herudover skal du bruge en af nøglerne fra dit nøglekort som du har modtaget fra NemID. Det er præcis den samme procedure som hvis du skal logge ind på borger.dk, din netbank eller lig.

Årsagen til dette er at det er opbligatorisk for spilleudbydere med licens i Danmark at bruge NemID som login system til spillestedet. Anvendelsen af NemID øger sikkerheden markant for dig som spiller, og er med til at give en stærk beskyttelse mod hackere og andre ubudne gæster.

NemID via mobil telefonen

Spiller man online fra sin mobil telefon vil man dog opleve, at man ikke skal bruge NemID for at logge ind. Årsagen til dette er at Java løsningen som NemID er baseret på, ikke er kompatibel med alle mobil telefoner, hvorfor man kan undgå at benytte denne løsning her. For at kunne spille fra sin mobil telefon kræver det dog, af sikkerhedsmæssige årsager at du har logget ind på spillestedet med brug af NemID fra en computer, inden du kan gå i gang med at spille fra telefonen. Dette login er kun påkrævet en gang for at verificere din identitet. Af sikkerhedsmæssige årsager, er det ikke alle spillesteder som accepterer ind/udbetalinger via mobil telefonen, så her vil du stadig skulle anvende en computer – dog kan du sagtens logge ind og spille mens du er på farten.