Hjem / Poker / Poker Regler

Poker Regler

Poker er med tiden gået hen og blevet et meget populært spil, som spilles af folk i alle aldre over hele verdenen. Man kan spille med indsatser lige fra få øre til flere hundrede kroner – alt efter hvor stor ens pengepung er, og alt efter hvor meget man går efter at vinde. Man kan ligeledes spille forskellige typer af turneringer hvor man enten gratis eller for relativt små beløb kan være store gevinster. Det er forholdsvis enkelte at lære at spille, og poker regler er heldigvis nemme at forstå, selvom der findes flere forskellige typer af pokerspil.

Poker regler & typer af spil

Der findes mange forskellige typer af poker – herunder det mest populære Texas Hold’em, men ligeledes populære spil som Omaha, 5 Card Draw, 7 Card Stud og lign. De grundlæggende poker regler, og hændernes værdi og rangering er de samme, men variationen i de forskellige typer af poker spil, gør at oplevelsen af at spille eksempelvis 5 Card Stud og Texas Hold’em er vidt forskellig. I begge, og i øvrigt alle typer er poker er formålet det samme: At få en bedre hånd end din modstander, og dermed vinde puljen af penge som der spilles om.

Du kan læse poker regler for de enkelte spil her:

Poker hændernes værdi og rangering

Som nævnt er hændernes værdi og rangering i poker de samme, ligegyldigt hvilken type poker du spiller. Det betyder at de basale poker regler er de samme, hvad enten du spiller Omama, 5 Card Stud eller lign. Hændernes rangering er som følger:

Royal Flush:

En es, konge, dame, knægt og 10 I samme farve (f.eks spar)
Hvis to, eller flere, spillere har en Royal Flush, så bliver puljen delt lige imellem dem.

Straight Flush:

Fem kort som kommer I samme rækkefølge, og som er i samme farve. Hvis to spillere eller mere, har Straight Flush så vinder den med det højeste kort.

Fire ens:

Fire kort med samme værdi, plus 1 ikke-betydende kort. Hvis 2 eller flere har fire ens, så vinder den med det højeste sæt. I ”hold’em” spil, hvor nogle spillere har de samme slags 4 ens, så vinder den med det højeste ekstra kort.

Fuldt hus:

En kombination af tre ens og et par. De tre ens afgør håndens styrke,

Flush:

5 kort I samme farve. Når to eller flere sidder med en flush, så er det igen det højeste kort som afgør hvem der vinder.

Straight:

5 tilfældige kort, som passer sammen I rækkefølge. Spilleren med det højeste kort vinder, I tilfælde af at flere spillere skulle ha fået en straight.

Tre ens.

Tre kort med samme værdi, og til ikke-betydende kort. Hvis to spillere eller mere har tre ens, så er det den med de højeste kort, som vinder.

To par.

To separate par + et ikke-betydende kort.

Hvis to spillere har det samme par, så er det det andet par som bestemmer hvem der vinder. Er begge par ens, så er det den med de højeste ikke-betydende kort (her klør fem) som bestemmer hvem der vinder.

Et par:

To kort med samme værdi + 3 ikke-betydende kort. Hvis to spillere har det samme par, så er det det højeste ikke-betydende kort, som afgør hvem der vinder.

Højt kort:

Spilleren med det højeste kort vinder puljen.

Kort om poker

Poker er et psykologisk spil, hvor det gælder om at aflure sin modstander. I den virkelige verden er dette muligt da man i sagens natur kan se sin modstander, men i online poker er situationen en anden. Man kan ikke se de fysiske træk ved ens modspiller, men må i stedet lære at aflæse de øvrige spiller ud fra deres indsats, aggressivitet mv. Dette kan naturligvis både være en fordel og en ulempe alt afhængig af hvor god man er til at læse sin modspillers spillestil.

Er du interesseret i at vide mere om poker, så kan du her læse Pokerens historie.