Hjem / Poker / Poker Regler / 5 Card Draw

5 Card Draw

5 Card Draw er det oprindelige poker spil som vi kender det fra gamle film og dets lige. Det er moderspillet til alle andre poker spil, og alle andre former for poker tager derfor udgangspunkt i 5 card draw. I dag er spillet knap så populært og det er heller ikke alle online poker sites der tilbyder at man kan spille draw poker hos dem.

5 Card Draw Kort Fortalt

Alle spillere får 5 kort som de andre modstandere ikke kan se. Efter at alle spillere har kigget på deres kort, starter spilleren til venstre med enten at bette, raise, checke eller folde – når alle spillere har gjort det har man mulighed for at få udskiftet alle eller nogle af sine kort. Efter udskiftning starter anden betting runde, som foregår præcis som den første, og når dette er sket findes personen med den højeste hånd – denne person har vundet puljen.

5 card draw poker
5 Card Draw Poker

Sådan foregår 5 card draw

For at spillet kan begynde skal alle indbetale et minimums beløb til puljen -dette kaldes en ante. Efter dette bliver der delt 5 lukkede kort ud til hver deltager. Efter denne uddeling starter personen til venstre for dealeren med enten at checke, folde, raise, call eller bette. Turen går videre til næste spiller og når alle har indbetalt lige meget til potten går man videre i spillet.

Efter første runde er der mulighed for at få udskiftet sine kort. Man vælger selv hvor mange kort man ønsker der skal udskiftes. Når alle har fået udbyttet det antal kort de ønsker starter anden betting runde.

Anden betting runde starter ligesom den første med at personen til venstre for dealeren better, checker, caller, raiser eller folder. Når dette er sket går turen videre til den næste, og først når alle har indbetalt lige meget til potten er runden færdig.

Efter anden betting runde starter personen til venstre for dealeren med at vise sin hånd til de øvrige spillere. Har den næste en dårligere hånd kan han vælge at folde – har han ikke ligger han naturligvis kortene på bordet. Sådan foregår det indtil alle har vist deres kort – personen med den højeste kombination vinder hele puljen. Ved uafgjort deles puljen

Se også

Texas Hold'em River

Texas Hold’em

Du har lyst til at spille lidt Texas Holdem, spillet alle snakker om, men ved …