Hjem / Poker / Poker Regler / 5 Card Stud

5 Card Stud

5 card stud er et populært poker spil som i alt sin enkelthed minder utrolig meget om 7 card stud – forskellen er, som navnet indikerer, at man i dette spil ender med at have 5 kort i stedet for 7. I dette spil findes der heller ikke nogen fælles kort – Alle kort som deales ud deales til dig som spiller og kan ikke anvendes af de øvrige spillere.

5 Card Stud kort fortalt

Inden spillet går i gang indskyder alle folk en ante til potten således at der er noget at spille om. Når dette er sket deles kort ud – hver spiller modtaget et kort med forsiden opad og et kort med forsiden nedad – spilleren med det laveste kort indskyder ½gange minimumsindsatsen og herefter kan de øvrige spillere checke, raise eller folde. Når alle har bettet, deles 2. rundes kort ud. Personen med den højeste åbne hånd starter med at bette, checke, raise, folde eller calle – når alle spillere har foretaget deres bet går man videre til næste runde og sådan foregår spillet indtil alle har i alt 5 kort. Personen med den højeste kort kombination vinder potten.

Sådan foregår 5 Card Stud

Alle spillere starter med at indskyde en ante til potten, og når dette er gjort modtager alle spillere 2 kort – 1 med forsiden opad og 1 med forsiden nedad. Den spiller med det laveste åbne kort skal herefter indskyde ½gange minimumsindsatsen og hefter kan de øvrige spillere enten checke, eller folde. Når alle spillere har lavet deres bet, går spillet videre til 2. runde.

I anden runde modtager alle spillere 1 åben kort således at alle spillere nu har 3 kort. Den person med den højeste åbne kort kombination starter med enten at bette, checke, folde, raise eller calle. Hvis der spilles med limit er indsatsen i anden runde er det samme som minums indsatsen, dog ikke hvis spilleren har et par i de åbne kort – så kan maksimums indsatsen benyttes. Når alle spillere har foretaget deres bet, går spillet videre til tredje runde.

I tredje runde af 5 card stud, modtager alle spillere 1 åben kort således at alle spillere nu har 4 kort. Spilleren med den højeste åbne hånd starter – såfremt der spilles med limit er indsatsen i tredje runde lig med max indsatsen. Spilleren har mulighed for at bette, checke, folde, raise eller call– når alle spillere har bettet, går man videre til fjerde runde.

I fjerde runde modtager alle spillere ydereligere 1 kort således at alle spillere nu har 5 kort. Spilleren med den højeste åbne hånd starter – såfremt der spilles med limit er indsatsen i  fjerde runde lig med max indsatsen. Spilleren har mulighed for at bette, checke, folde, raise eller calle.

Efter fjerde runde viser alle spillere deres lukkede kort, og den person med den bedste kort kombination vinder potten. Såfremt 2 personer har den samme kort kombination deles potten.

Som du kan læse er reglerne for 5 card stud rimelig simple at finde ud af, men det kan dog være rigtig rart at prøve spillet et par gange, før man begyndet at spille om penge. Vi anbefaler dig derfor altid at prøve nye spil af med playmoney, så du ikke begynder at satse penge inden du kender, og har prøvet, spillet.

Se også

Texas Hold'em River

Texas Hold’em

Du har lyst til at spille lidt Texas Holdem, spillet alle snakker om, men ved …