Hjem / Poker / Poker Regler / 7 Card Stud

7 Card Stud

7 Card stud, som udtaltes på engelsk “Seven Card Stud” var tidligere et meget populært poker spil, og før Texas Hold’em rigtig slog igennem var det faktisk det mest populære. Den dag i dag, er der ikke så mange som spiller denne variation af Poker, men der findes dog stadig masser af steder hvor det er muligt. Den store forskel fra 7 card stud og Texas Hold’em er at der i dette spil ikke findes nogle fælles kort. Alle kort som deales ud, gives til dig som spiller og kan ikke anvendes af de øvrige spillere.

7 Card Stud kort fortalt

Spillet starter med at alle indskyder en ante. Herefter deles to kort ud til hver spiller med ansigtet nedad og et kort med ansigtet opad. Den person som har modtaget det laveste kort med ansigtet opad starter derefter med at lave et bet. Når alle har bettet, checked eller folded deles endnu et kort ud til hver spiller og sådan fortsætter spillet ved indtil alle folk har modtaget 7 kort i alt. Den person der har den højeste kombination af 5 ud af de 7 uddelte kort vinder potten.

Sådan foregår 7 Card Stud

Ante

Inden spillet starter indskyder alle spillere en ante, som er et symbolsk beløb der gør, at der er penge i potten. Man kan kalde de for prisen for at være med i spillet.

Third Street

Efter alle spillere har indskudt deres ante modtager spillerne 2 kort som ligger med bunden i vejret og er skjult for de øvrige spillere – disse kort kan naturligvis ses af spilleren selv. Herefter modtager spillerne et kort som ligger med ansigtet opad så alle spilerne kan se kortet. Den med det laveste synglige kort er “Bring-in” og skal starter med at placere et bet eller folde. Derefter går det efter tur, i urets retning, og når alle har foretaget end handling går man videre til næste runde.

Fourth Street

Alle tilbageværende spillere får nu et nyt kort, med ansigtet opad – dette kort kaldes for Fourth Street. Den spiller som har højeste kombination af synlige kort, skal starte med at placere et bet, checke eller folde. Derefter går det efter tur, i urets retning, og når alle har foretaget end handling går man videre til næste runde.

Fifth Street

De spillere som stadig er med, modtager endnu et nyt kort, med ansigtet opad – dette kort kaldes for Fifth Street. Den spiller som har højeste kombination af synlige kort, skal starte med at placere et bet, checke eller folde. Derefter går det efter tur, i urets retning, og når alle har foretaget end handling går man videre til næste runde.

Sixth Street

Endnu engang modtager de spillere som stadig er med, et nyt kort, med ansigtet opad – dette sjete kort kaldes for Sixth Street. Den spiller som har højeste kombination af synlige kort, skal starte med at placere et bet, checke eller folde. Derefter går det efter tur, i urets retning, og når alle har foretaget end handling går man videre til næste runde.

Seventh Street (også kaldet river)

Det syvende og sidste kort som gives til de tilbageværende spillere gives med ansigtet nedad, så kun spilleren selv kan se det kort som han eller hun har modtaget. Det er stadig den person som har den højeste kombination af synlige kort, der skal starte med at placere et bet, checke eller folde. Dette er den sidste runde, og hvis der er mere end en spiller tilbage skal vinderen nu findes.

Showdown

Efter alle kort er delt ud, skal man nu parre de kort man har således at man får en højeste kombination ved hjælp af 5 kort. Den person med den højeste kombination har vundet potten. Den første person til at vise sin kombination er ham eller hende som sidst bettede eller raisede.

Såfremt der er 2 spillere der sidder med den samme vindende hånd, så deles potten imellem disse to.

Efter vinderen er fundet, starter der en ny runde 7 card stud.

Se også

Texas Hold'em River

Texas Hold’em

Du har lyst til at spille lidt Texas Holdem, spillet alle snakker om, men ved …