Hjem / Poker / Poker Regler / Texas Hold’em

Texas Hold’em

Du har lyst til at spille lidt Texas Holdem, spillet alle snakker om, men ved ikke andet end, at det bliver spillet med et almindeligt sæt spillekort. Men bare rolig, det er ganske let at lære sig. Det svære er, at lære sig at mestre det. Nu når du ved så meget, så lad os få dig i gang med basis reglerne.

Texas Hold’em variationer

Texas Hold’em bliver spillet som tre populære varianter: Limit, Pot-Limit og så verdens mest populære variant, No-Limit. Selve spilopbygningen er den samme i alle tre varianter. Til gengæld er der stor forskel på strategi og måden man byder på. Det ser sådan her ud:

–    I Limit Hold’em kan et bud ikke overskride et forhånds bestemt maksimum.

–    I Pot-Limit stiger det maksimale bud, man kan lave, med størrelsen af potten. Jo større potten er, jo mere kan man byde. Men et enkelt bud kan aldrig overskride størrelsen på potten.

–    I No-Limit er alle bud tilladte. Præcis som navnet antyder, er der intet maksimum for det beløb man kan byde.

Kortgivning i Texas Hold’em

Dealeren begynder spillet med at placere dealerknappen foran spilleren til venstre for sig. Spilforløbet bevæger sig altid med uret i hvilken som helst poker variant. Spilleren til venstre for dealer knappen lægger det man kalder lille blind, og den næste spiller lægger det man kalder store blind. Disse er egentlig bare indsatser, som bliver gjort, inden hånden starter, for at garantere lidt action.

Efter blinds er placeret, giver dealeren to kort med billedsiden nedad til alle spillere. Disse kort kalder man sine Pocket Cards. De vil danne baggrunden for dine første bud. Nu begynder så den første budrunde, hvor spilleren til venstre for blinds agerer først. Han kan nu vælge at kalde, d.v.s betale det samme som store blind, raise eller folde. Når alle bud er ens, fortsætter spillet og dealeren er klar til det første af tre fælles træk.

Texas Hoild'em
Texas Hold’em – Kort givet af dealer

 

Floppet

Tre kort bliver placeret foran dealeren med billedsiden op og alle ved bordet deler disse kort. Nu begynder endnu en budrunde. Denne gang er det spilleren, som lagde lille blind der agerer først. Denne spiller kan vælge at checke, d.v.s. passe og give turen videre til næste spiller. Den næste spiller kan ligeledes vælge at checke, og det fortsætter, indtil en spiller vælger at byde. Når en spiller har valgt at byde, er de spillere, som har checket, tvungne til mindst at betale det bud, for at blive i spillet. Når alle bud er ens fortsætter spillet.

Texas Hold'em Flop
Texas Hold’em Flop

 

Turn

Et fjerde fælles kort bliver nu lagt op, og endnu en budrunde begynder. Det sker på præcis samme måde som forrige runde. Igen skal alle bud være ens, før spillet kan fortsætte.

Texas Hold'em Turn
Texas Hold’em Turn

 

River

Et femte fælles kort afslutter kortgivningen. Nu er det tid til at samle den stærkeste 5-korts kombination fra de fem kort på bordet og dine to pocket cards. En sidste budrunde begynder, efterfulgt af et showdown for alle de tilbageværende spillere. Showdown er, som det lyder, nemlig at alle spillere viser sine kort i den rækkefølge, der blev spillet, og vinderen bliver udnævnt.

Texas Hold'em River
Texas Hold’em River

 

Sådan ser de altså ud, de grundlæggende Texas Hold’em regler. Vil du lære mere om de forskellige pokervarianter, kan du her læse flere pokerregler for bl.a. Omaha og Seven-Card Stud, hvor du også har mulighed for at teste dine kundskaber med noget gratis pokerspil.  Når hver hånd er afsluttet, bliver dealerknappen flyttet en plads til venstre, og samtidig er det to nye spillere, som får æren af at lægge blinds. Du er nu klar til at spille noget online poker.

Se også

Omaha regler

Omaha

Omaha regler minder meget om Texas Hold’em. Den eneste forskel er at man her for …